Novaglass vízszigetelések, a tanúsított minõség


Szakmai körökben közismert, hogy a polimerbitumen vízszigetelõ anyagok felfedezése és gyártás- technológiájának kidolgozása Olaszországban született meg  a 60-as években. A késõbbiekben létrejött Novaglass cég alapítói már ezekben az években részvettek a ipari méretekben megvalósítható modifikált bitumenes lemezek gyártásnak kifejlesztésében. Az olasz Novaglass Spa cég termékei 1990-ben jelentek meg a magyar piacon. A cég akkoriban szeretett volna Kelet-Európa felé nyitni, és a kínálkozó lehetõséget kihasználva rögtön az elsõ évben közel 100.000 m2  poliészter hordozójú APP modifikált bitumenes lemezt sikerült értékesíteni a magyar piacon.A gyors kezdeti sikerek után célszerûnek látszott egy önálló cég bejegyzése és mûködtetése. 1991 õsze óta az anyavállalat tulajdonában levõ  Novaglass Kft bonyolítja a modifikált bitumenes vízszigetelõ lemezek importját, valamint az olasz anyacég gyártmányaihoz Magyarországon beszerezhetõ alap-  és segédanyagok exportját.Csak olyan termékek lettek forgalmazásra kiválasztva, amelyek  magasan modifikáltak, korszerû poliészter hordózóval készültek és árban-minõségben  versenytársai lehettek a hazai gyártók felsõ árkategóriájú termékeinek.. Ez a választás igazolódott az elmúlt évek során.  A  Novaglass cég által forgalomba hozott termékeknél 90 % körüli  a  -15 C-os (az MSZ-nél szigorúbb UNI szerint mérve)  és 99,8 % a poliészter hordozójú termékek részaránya. 1996 júniusa óta a cég valamennyi termékén ott szerepel egy jel, az ISO 9001 minõségbiztosítási tanúsítvány jele.  Az SGS  ellenõrizte a Novaglass cég minõségbiztosítási és minõségellenõrzési rendszerét és azt a legmagasabb szabvány elõírásai szerint megfelelõnek találta. Az SGS a világ legnagyobb minõségtanúsító cége, amely szakmai hírnevét szigorúságával, függetlenségével és kikezdhetetlen tekintélyével alapozta meg.
 
 
 

A Novaglass cég a magyar piacon jelen levõ  azon néhány szigetelõanyag gyártó közé tartozik,  aki megfelelt ezeknek az igen szigorú minõségi követelményeknek.  A késztermékek végellenõrzés után egyedi azonosító és minõségtanúsító jelekkel ellátva kerülnek kiszállításra. Az értékesítés után a vevõszolgálat követi a termékek utóéletét. A cél a megfelelõ garancia és bizalom nyújtása a termék felhasználóinak. Az ebben a rendszerben készülõ termékekrõl összefoglalva azt lehet mondani, hogy azt tudják, amit a gyártó állít róluk.
Az ISO minõsítés megléte különösen fontos napjainkban, amikor a korábban elõírt Építõipari Alkalmassági Bizonyítványok  (ÉAB) kötelezõ jellege megszûnt. A fentiekben ismertetett rendszer alapján nem is lehet meglepõ, hogy azoknál a  kiemelt fontosságú munkáknál, ahol a megrendelõ elõírta a folyamatos külsõ anyagvizsgálatokat (ÉMI) valamennyi szállítmány a gyártó  specifikációjának megfelelõ volt  és az 1996-os esztendõben nem volt egyetlen szóbeli vagy írásbeli reklamáció a termékekkel kapcsolatosan. Az olasz anyacég következetes minõségi politikája miatt sikerült a piacvezetõk közé kerülnie. Az elmúlt esztendõ különösen sikeresnek mondható a cég életében. Sikerült piaci jelenlétét megerõsíteni az egymás után érkezõ újabb versenytársakkal szemben. A Magyarországon forgalmazott lemezek jelentõs része a szakmai körökben még sokak által ismeretlen legkorszerûbb méretstabilizált poliészter hordozóval készülnek.A közelmúltban a Novaglass Kft. feladva belvárosi irodáját  raktárával közös új telephelyre költözött, hogy megteremtse vevõi közvetlen kiszolgálását.  A megnövelt raktárkészlet lehetõvé teszi a partnerek azonnali kiszolgálását a járatos termékekbõl. Megrendelésre történõ gyártás esetén a Velence melletti gyárból átlagosan 1-2 hét alatt megérkeznek a kért áruk. A lemezek mellett szerelvények, szerszámok, forgalmazásával is foglalkozik a cég és elõkészítés alatt van a rendszerbe illeszthetõ hazai gyártókkal való együttmûködés kialakítása.
 
 
 

E-mail:  novaglass@novaglass.hu

Tel: (06-1)-262-7750
Fax: (06-1)-431-0392

Levélcím:  Novaglass Kft.
                 1103 Budapest
                 Gyömrõi út 63.