Easygum

/kenhető vízbázisú elastomer bitumenes szigetelés/

 

BEMUTATÁS

 

Az EASYGUM használatra kész közepesen sűrű tixotropikus anyag, amely desztillált bitumen, adalékanyagok és speciális gumik emulziója, melyek biztosítják a termék kiváló rugalmasságát, vízszigetelő képességét, kiváló tapadását, és ellenállását az UV sugárzás és a légköri szennyeződések káros hatásaival szemben. Az EASYGUM tökéletes száradása után nem oldódik vízben, magas hőmérsékleten nem folyik meg (hőállóság >150 C), és alacsony hőmérsékleten sem törik (hideghajlíthatóság: -20 C)

 

 

easygum_small

 

FELHASZNÁLÁS

 

EASYGUM az új ökológiai rendszer: vízszigetelésre a bitumenes vízszigetelő lemezek helyettesítésével; fém felületek védelmére és szigetelésére; hőszigetelő lapok ragasztására betonon vagy nedvszívó felületeken; bitumenes vízszigetelések javítására, és régi azbeszt-cement tetők bevonására.

EASYGUM tehát a legjobb termék, amit szakképzett munkaerő nélkül is felhasználhatunk az alábbiakra:

-       Régi és új beton teraszok, alapozások oldalfalai, tetszőleges formájú beton-felületek vízszigetelésére.

-       Régi és új fémlemezek, esővízcsatornák, földalatti, vagy szabadtári tartályok, és minden olyan fémszerkezet rozsda elleni védelmére és vízszigetelésére, amelyeket meg szeretnénk óvni a légköri szennyeződések káros hatásaitól.

-          Vízszigetelésre és tömítésre fém-fém, fém-beton, fém-üveg, beton-beton, bitumen-beton stb. között.

-          Vízszigetelésre és ragasztásra, ellenállva magas és alacsony hőmérsékleteknek, bármilyen típusú hőszigetelő elem és beton, műanyag nedvszívó felület között, amely lehetővé teszi a szellőzést, hogy az EASYGUM megszáradhasson.

-          Régi vízszigetelések javítására.

-          Azbeszt-cement tetők bevonására.

-          Teraszok vízszigetelésének helyreállítására a burkolat megbontása nélkül.  

 

 

easygum_small

 

 

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

 

A felületnek, amelyen alkalmazni kívánjuk teljesen száraznak és pormentesnek kell lennie, valamint a fellazult felületeket előzetesen el kell távolítani. EASYGUM-ot a felületre felvihetjük ecsettel, ronggyal, hengerrel, vagy szórópisztollyal. A felhasznált anyag vastagsága az 1 mm-t ne haladja meg, így elkerülhető a túlságosan hosszú száradási idő. Az EASYGUM-ot nedves felületen is alkalmazhatjuk, ha gondoskodunk arról, hogy a víz elfolyhasson. Vízzel átitatott beton födémeken, elkerülendő a buborékképződést, ventillátort kell alkalmazni, amely megakadályozza a lecsapódást a vízszigetelő lemez alatt.  A megszáradt EASYGUM nem károsodik a meggyülő víztől. A terméket +5 és +40 °C között alkalmazzuk.  Repedezett, töredezett felületen ajánlott     Easygummal impregnált üvegfátyol (40-50 gr/m2) alkalmazása két réteg EASYGUM között.

 

Alkalmazás cement felületen: Az első réteg EASYGUM-ot 20-30 % vízzel kell hígítani, felhasználandó mennyiség: 200 g/m2, második réteget 24 óra múlva vigyük fel 5% vízzel hígítva felhasználandó mennyiség: 1 kg/m2, és a harmadik réteget 24 óra múlva vihetjük fel.

 

Alkalmazás mint tömítőanyag: EASYGUM-ot a 310 ml tubusból hígítás nélkül használjuk.

 

Alkalmazás mint hőszigetelő elemek ragasztóanyaga: hígítás nélkül az elemek négy sarkán és a közepén, felhasználandó mennyiség:150-200 g/m2.

 

Régi, megrongálódott vízszigetelések javítása: hígítás nélkül használandó rések, repedések kitöltésénél simítókanállal, új vízszigetelő rétegként 5% vízzel hígítsuk, felhasználandó mennyiség: 1-2 kg/m2

 

Hogy megnöveljük az EASYGUM tartósságát olyan helyeken, ahol közvetlenül ki van téve a légköri szennyeződések öregítő hatásának, javasoljuk, hogy 15-20 nappal az EASYGUM felhordása után vigyünk fel egy védőréteget az alumínium tartalmú Allumisol vagy Allumisol 12/14 oldószer alapú festékből.

 

 

 

 

airless

femlemez

irregular

javitas

karbantartas

rozsdavedelem

szigeteles

hoszigeteles

 

 

 

MŰSZAKI ADATOK

Összetétel

Bitumenes emulzió, szintetikus gumik, adalékanyagok

Termék típusa

Azonnal felhasználható, egybázisú

Viszkozitás

Thixotropic

Fajsúly

1,05 g/cm3

Szárazanyag tartalom

65 %

Gyúlékonyság

Nem gyúlékony

Felhasználási hőmérséklet

+5 C -  +40 C között

Szakadási nyúlás

900 %

Hőállósság

> 150 C

Hideghajlíthatóság

- 20 C

Felhasználhatóság

Zárt kartus esetén a gyártástól számított 1 éven belül.

Fagytól és sugárzó hőtől védett helyen tárolandó!

 

 

nyulas

 

EGYÉB TANÁCSOK

 

Ne hígítsuk a terméket a megadott százaléknál jobban, mert a túlzott hígítás veszélyeztetheti a termék jellemzőit. Használat előtt jól el kell keverni. Fagypont felett tárolandó, fagyás esetén nem használható fel többet. Ne használjuk fel rossz időjárási körülmények között, mert a nedves felületet az eső elmoshatja, vagy megfagyhat. A szerszámok az anyag száradása előtt vízzel, egyéb esetben közönséges oldószerekkel (toluol, xilol, alkohol, triklóretilén) tisztíthatók.

 

 

 

Felhordás szórópisztollyal

 

 

 

 

 

 

 

easygum

 

 

 

Bitumenes vízszigetelő lemezek

 

Forgalmazó:

 

Novaglass Kft.

1103 Budapest

Gyömrői u. 63.

 

Tel: 06-1 262-7750

Fax: 06-1 431-0392

info@novaglass.hu